telefon:
06-20/476-06-93

tapasztalat

Tapasztalatunk alapján a kutyák nagy része küzd tudatos foglalkozás hiánnyal, ami gyakran viselkedés zavarokhoz, magatartási problémákhoz vezet. Ez jórészt a hiányos szocializációs folyamatokból, illetve az emberi kötelék tudatos formálásának elmaradásából fakad. Ezeket lehet és érdemes is pótolni.

 

Javasoljuk, hogy kössük össze a kellmest a hasznossal! Sokszor az a legjobb megoldás, ha nemcsak elhelyezésről gondoskodunk a kutyusnak, hanem tudatos foglalkozást, szakszerű  tréniget is biztosítunk. Erre lehet jó megoldás a képzés panziós bentlakással!


Ez azonban nem feltétlenül kellemetlen alternatíva. Ugyanis -bár az első alkalommal a terep teljesen új és ismeretlen tényezőkkel kell megismerkednie, mégis- a kellő bizalommal, kíváncsisággal és nyitottsággal rendelkező kutyusok gyorsan és probléma nélkül alkalmazkodnak.

 

Ezért legtöbbször a kutyuson látszik is, hogy jó kedvvel és örömmel tér haza. Majd a következő alkalommal szívesen is tér vissza hozzánk, mert megmaradtak benne a jó emlékképek, pozitív érzések. Igaz, ehhez tudatosan foglalkozni is kell vele az itt töltött idő alatt.

 


Fontos, hogy legyen saját helye, amit a magáénak érez, így biztonságban érzi magát, gyorsan megszokja, hogy ez az Ő területe! Itt pihen a nap fő részében az állat, inaktívan mint, ahogy ezt otthon is tenné. E mellett a mozgás is fontos, amikor a szükségletek elvégzése után egy kis szaladgálás aktivizálja a négylábút.

 

A háziállatoknak, különösen a kutyáknak szükségük van az ember kapcsolatára, irányítására! Nem gondoljuk, hogy az lenne a jó, ha a kutya napi 24 órában a Gazdi lába alatt lenne a helye, de az sem jó, ha egész nap emberi kapcsolat nélkül van. Meg kell találni az "arany középutat"! Se többet, se kevesebbet.

 

A legfontosabb ebben a rendszer. Hely, Idő és szokások tekintetében! Ha ez következetes, akkor gyorsan megszokja és elfogadja a tanultakat a kutya. Ettől tapasztalja sok Gazdi a hazautazást követően, hogy a kutyus nyugodtabb, kiegyensúlyozottabb lett és sokkal könnyebben irányítható otthon is.


Nincs lehetőségünk "nagyszámú" kutya befogadására, lehetőségeink korlátozottak. Főleg azért, mert az emberi irányítást, amit mi meg szeretnénk adni a kutyusoknak, azt csak így látjuk biztosítottnak. Bizony egy egészséges lelkű állat tud annyit adni is, amennyit kap az embertől, de többet mi sem várhatunk tőlük csak, mint amennyit mi adunk nekik. 

 

 

Fontos tudni, hogy -sajnos- nem minden kutyát lehet és szabad rövid idejű panziós bentlakásba beadni . Ne adjuk a kedvencünket, ha bizalmatlan, melankólikus, vagy túl agresszív, veszélyes, vagy túl gyenge idegrendszere! Mert lehet, hogy nem javítunk, hanem rontunk vele a kutya állapotán!

 

Kényszerűségből, nem szabad ezt eltitkolni -hátha szerencsénk lesz címmel-, mert az se a kutyának, se a Gazdinak, se Nekünk nem jó. Csak kellemetlenséget, sőt problémákat szülhet. Ez felelőtlen döntés, azaz felesleges kockázatot ró mindenkire. Természetesen a kutya viselkedésével a Gazdi nagyon is tisztában van, a kutya alaptermészete, idegi karaktere sehol nem változik!

 

Ilyen kutyáknak hosszabb ideig tart egy új környezet, egy ismeretlen helyzet megszokása, nehezebben fogadnak el idegen embert, ezért idegi túlterhelést okozhat a hirtelen változás. Számukra a fokozatos szoktatás, az otthoni kövekezetes szabályrendszer és az érzéktelenítési tréning javasolt. Ilyet mi nem vállalunk!


Sokszor előfordult már, hogy a bentlakást megelőzően meglátogatott minket a Gazdi azzal a szándékkal, hogy megnézze a helyet, hogy hova is kerül a Kedvence. Örülünk neki, sőt bíztatunk mindenkit, hogy tegye ezt meg, ha lehetősége van rá. Két okból, mert ekkor Mi látjuk, hogy jó helyről érkezik a kutyus, a Gazdi pedig látja, hogy jó helyre érkezik.

 

Szeretettel várunk Benneteket is!


Kínálatunk

Elhelyezés

KINTI kennelek, BENTI szobáK

A kutyák elhelyezését igény szerint oldjuk meg. Lehet kérni külső kennelekben, illetve lehet kérni házon belüli szobákban való elhelyezést. Minden esetben egyedileg helyezünk el a kutyákat, egymástól elkülönítve.
/kivéve egyedi kérésre, több saját kutya elhelyezése esetén/.

Mozgatás

séta, futatás, úszás, DOGPARK JÁTÉK

Mozgatásra is több lehetőséget biztosítunk. Alapmozgatásként napi kétszer udvari mozgásra van lehetőség. Kiegészítésként számos opció közül lehet választani. Saját DOGPARK-unk kifejezetten a kutyák számára létrehozott eb "játszótér". Hely, ahol mozgatni, futtatni, játszani, képezni lehet a kutyákat.

FOGLALKOZÁS

szocializáció, köteléképítés,

A nálunk elhelyezett kutyákat minden esetben foglalkozásban részesítjük. A panziós bentlakásunk alapvető célja tudatos és szakszerű ebnevelési, kutyaképzési szolgáltatás nyújtása! Alapszolgáltatásként szocializációs- és kötelépképítési foglalkozásokat biztosítunk, de lehet kérni egyéb képzési opciókat is.